Днес се изкушавам да споделя (отново!) една от любимите ми рецепти за домашен кекс. Преди време съм писала за него ето тук . Но с днешна дата предпочитам да използвам по-малко захар, а част от брашното да заместя с пълнозърнесто. Сладкишът е толкова универсален и лесен, та бих се хванала на бас с всеки, който го пробва, че ще го приготвя поне веднъж седмично. Можете да опечете и под формата на симпатични малки кексчета или блат за торта (с крем от заквасена сметана, например). Пропорциите не са строги, а може да заместите или комбинирате ябълките с моркови.
Продукти:
2 яйца
1/2 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. олио
канела
ванилия
2ч.ч.брашно (използвам комбинация от бяло брашно и грахам 50:50)+ 1/2 пак.бакпулвер
2ч.ч. настъргана ябълка
Продуктите се разбъркват в изброената последователност. Кексчетата се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна около 35 мин.
Вкусни много са, от опит знам! :) Поздрави и хубави празнични дни!!!
ОтговорИзтриване