2011/03/13

Браунис с шоколадов ганаш

Май вече няма съмнение, че пролетта е на път да се появи! Температурите най-после се повишиха и в София по паркове и градинки беше истинско стълпотворение от хора, жадни за слънчеви лъчи...

В един такъв топъл и усмихнат ден, какво по-хубаво от това да си направиш силно кафе и да поседнеш на терасата с домашен браунис под ръка...истинска шоколадова омая, която те потапя в чувство на абсолютно блаженство и комфорт...



Продукти:

За браунис:

1 ч.ч.орехи
200 гр. масло
90 гр. натурален шоколад
1/2 ч.ч. неподсладено какао
1 и 1/4 ч.ч. захар
3 яйца
1 ванилия
90 гр. крем сирене Филаделфия
1/2 ч.ч. брашно


За шоколадовия ганаш:

90 гр.натурален шоколад
150мл.сладкарска сметана



Първо пригответе шоколадовия ганаш.

На котлон се загрява сметаната. Когато е почти пред завиране, дръпнете от котлона и натрошете вътре шоколада. Разбъркайте, докато шоколада се стопи напълно.  Оставете ганаша да стегне за около два часа на стайна температура.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Разтопете шоколада на водна баня и добавете към него маслото. Трябва да се образува хомогенна смес.
В купа объркайте захарта с какаото. Добавете към тях шоколадовата смес. Разбъркайте добре.
Едно по едно добавете и разбъркайте и яйцата. Сипете ванилията.
Към тази смес прибавете и крем сиренето. Разбийте отново. Накрая се сипва и брашното.
Натрошете на едро орехите и объркайте и тях в тестото.

Сипете тестото в кръгла или правоъгълна тава, като предварително сте покрили дъното с хартия за печене. Разпределето го равномерно по дъното. Печете около 30-35 мин.

Когато се охлади, покрийте брауниса с шоколадовия ганаш и оставете за една нощ в хладилника.

7 коментара:

  1. Много шоколадово -точно като за мен:).
    Слънчева и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Ммм каква красота ... Дина изглежда неустоимо и звучи така, ще се пробвам да го сътворя по твоята рецепта пък да видим :) Много слънчева, шоколадова и спокойна седмица :)

    ОтговорИзтриване
  3. Прелестни и изкушаващи снимки!Много ми хареса идеята с "Филаделфия"!

    Сърдечни поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ив, Аелис, Иве, Дива, благодаря ви:) много приятно ми стана от хубавите ви коментари:)

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотни снимки и сладко изкушение!

    ОтговорИзтриване
  6. That is what I call a perfect Brownie!!! Amazing photos!

    Cheers,
    Tanja

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...