В един такъв топъл и усмихнат ден, какво по-хубаво от това да си направиш силно кафе и да поседнеш на терасата с домашен браунис под ръка...истинска шоколадова омая, която те потапя в чувство на абсолютно блаженство и комфорт...
Продукти:
За браунис:
1 ч.ч.орехи
200 гр. масло
90 гр. натурален шоколад
1/2 ч.ч. неподсладено какао
1 и 1/4 ч.ч. захар
3 яйца
1 ванилия
90 гр. крем сирене Филаделфия
1/2 ч.ч. брашно
За шоколадовия ганаш:
90 гр.натурален шоколад
150мл.сладкарска сметана
Първо пригответе шоколадовия ганаш.
На котлон се загрява сметаната. Когато е почти пред завиране, дръпнете от котлона и натрошете вътре шоколада. Разбъркайте, докато шоколада се стопи напълно. Оставете ганаша да стегне за около два часа на стайна температура.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Разтопете шоколада на водна баня и добавете към него маслото. Трябва да се образува хомогенна смес.
В купа объркайте захарта с какаото. Добавете към тях шоколадовата смес. Разбъркайте добре.
Едно по едно добавете и разбъркайте и яйцата. Сипете ванилията.
Към тази смес прибавете и крем сиренето. Разбийте отново. Накрая се сипва и брашното.
Натрошете на едро орехите и объркайте и тях в тестото.
Сипете тестото в кръгла или правоъгълна тава, като предварително сте покрили дъното с хартия за печене. Разпределето го равномерно по дъното. Печете около 30-35 мин.
Когато се охлади, покрийте брауниса с шоколадовия ганаш и оставете за една нощ в хладилника.
Аууу, какъв разкош!!!
ОтговорИзтриванеМного шоколадово -точно като за мен:).
ОтговорИзтриванеСлънчева и усмихната седмица!
Ммм каква красота ... Дина изглежда неустоимо и звучи така, ще се пробвам да го сътворя по твоята рецепта пък да видим :) Много слънчева, шоколадова и спокойна седмица :)
ОтговорИзтриванеПрелестни и изкушаващи снимки!Много ми хареса идеята с "Филаделфия"!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави :)
Ив, Аелис, Иве, Дива, благодаря ви:) много приятно ми стана от хубавите ви коментари:)
ОтговорИзтриванеСтрахотни снимки и сладко изкушение!
ОтговорИзтриванеThat is what I call a perfect Brownie!!! Amazing photos!
ОтговорИзтриванеCheers,
Tanja