Който е прекалил с количеството замразени боровинки, ще се чуди какво ново приложение да им измисли. Преди време стана дума за тях. Ето и поредният вариант:
Типично за готварските книги, мерките са доста стриктни. Публикувам точната рецепта, за да съм коректна. За 12 броя мъфини обаче изпълних половината доза.
Продукти:
200 гр. размекнато масло
400 гр. захар
6 големи жълтъка
270 гр.брашно
1 бакпулвер
230 гр. кисело мляко
6 големи белтъка
пресни боровинки
Затоплете фурната на 200 градуса. В купа се разбива маслото със захарта. Добавете жълтъците един по един. В друга купа подгответе брашното с бакпулвера. Добавете брашното към разбитото масло като редувате с киселото мляко. Отделно разбийте белтъците, докато бухнат и се сгъстят. Внимателно прибавете белтъците към другата смес и разбъркайте. Изсипете боровинките. Разпределете тестото във форма за мъфини или го изсипете в предварително намазнена и набрашнена кексова форма.
Забележка:
1. Хубаво е да знаете, че ако използвате замразени боровинки / като мен/, те натежават и падат на дъното на кексчетата.
2. В оригиналната рецепта е включена и лимонова кора като есенция.
Няма коментари:
Публикуване на коментар