"Какво да ти направя за закуска?"
"Пъффф...пак това ли ме питаш..."
"Само кажи нещо! Каквото и да е, ще го направя!"
"Оххх...омръзна ми вече / с френско р/...Разбери, нищо не искам!"
"Моля ти се! Кекс, сандвич, палачинки...пържоли, туршия..."
Отговор - хихикане....
В неделя агонията е с около час по-дълга. Не и вчера обаче. Изненадващо, когато предложих гофрети, чух едно "Е, добре, де!".
И така...ето едно предложение за ароматни и хрупкави гофрети, които можете да си гарнирате с шоколад, сладко, пудра захар или каквото ви още душа иска. Рецептата е открита и копирана някога и от нейде из безкрайния нет.
Продукти:
1 ч.ч. и 2 ч.л. брашно
3 ч.л. захар
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
1/2 ч.ч меко масло
1 ванилия
3 ч.л. захар
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
1/2 ч.ч меко масло
1 ванилия
Приготовление:
Включете гофретника да загрява.
Включете гофретника да загрява.
Отделете белтъците на яйцата от жълтъците. Разбийте жълтъците със захарта и маслото. Добавете млякото и ванилията. Разбийте отново. Сипете и брашното и разбъркайте, докато сместа не стане гладка и хомогенна.
В друга купа разбийте белтъците на сняг. Добавете ги към останалата смес.
Използвайте черпак, за да гребнете от тестото и да го изсипете върху добре загрятите плочи на гофретника.
Изглеждат ужасно апетитно :) Ще ме накараш да си купя гофретник ;)
ОтговорИзтриванеОбожавам гофрети :) Дина снимките ти са невероятни! Поздрави и хубава седмица :)
ОтговорИзтриванеПривет Дина:)Часът е "по никое време", гофретник нямам, остава ми гладно да преглъщам и да си представям колко са вкусни и пръхкави твоите гофрети:)
ОтговорИзтриванеУ нас положението с моя мъник и яденето е същото, виж сладките неща са друго нещо:)
Поздравявам те сърдечно за цялото ти уютно, красиво и така вкусно кътче:)
Щура и весела седмица:)
Пипи, Иве, Роси, благодаря ви за хубавите думи. Радвам се, че ви харесват гофретите. Много са бързи и лесни за приготвяне, единственото е, че наистина си трябва гофретник.
ОтговорИзтриванеХубава седмица и на вас:)
Този разговор в началото да не от някоя СРС, което е монтирано под кухненската маса в нас:)))
ОтговорИзтриванеГофретите ти са страхотни, което ми напомня, че от около близо година моят гофретник събира прах. Мисля да се възползвам от рецептата ти и туко виж и аз най после да чуя нещо положително по отношение на храната:)
Хахах, Лулу:))) какво говориш... с тези шедьоври, които правиш:)) ще се радвам, ако се одобри рецепКата:)
ОтговорИзтриванеОх, Дина, обичам гофрети, но нямам гофретник и само ще преглъщам пред твоите :)))). А ти си много добра майка - готвиш по желание домочадието :) Диалозите вкъщи са по-скоро от типа монолог - "това е закуската, който иска, да яде" :)))).
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав край на седмицата!
Първо пробвах твоите, ма нещо не ми се получиха:( После пробвах с тия оттук http://krasivajena.com/hrupkavi-gofreti/ и пак не станаха:( Май мъжа ми трябва просто да приеме, че няма да яде приготвени от мен гофрети:))
ОтговорИзтриванеМного съжалявам, че не са се получили ... да не би гофретника нещо да е виновен...
ИзтриванеЗдравейте. Днес ги опитах и аз. Станаха много вкусни, но само 6 бр. :( . Трябва да се пекат повечко, за да станат хрупкави и на моя грил/гофретник по около 20 мин поне. Белтъците не ми станаха на сняг, но пак се получиха. Чудя се дали само при мен релефа се получава само от едната страна, явно не мие хубава машинката.
ОтговорИзтриванеПри мен релефът на гофретите е от двете страни. А всяка се опича за около 5 мин. максимум. И да не са на сняг белтъците - пак стават. Честичко даже я пропускам тази стъпка :) Успех!
Изтриване