Блат:
300 гр брашно
150 гр масло
2 яйца
щипка сол
За плънката:
4 яйца
300 гр заквасена сметана
1 стрък праз лук
250 гр бекон
сол
пипер
Оставете маслото да омекне на стайна температура. Сложете го в голяма купа, като към него добавите пресятото брашно, солта и яйцата. Рецептата се получава отлично, както с бяло, така и с пълнозърнесто брашно, така че изборът е ваш. Оформете хубава топка тесто, покрийте със свежо фолио и оставете за около половин-един час в хладилник.
През това време пригответе плънката. Задушете под капак и със съвсем малко вода нарязаният на ситно праз лук и бекон. След като омекнат ги оставете настрана да изстинат.
Добавете към плънката от лук и бекон, заквасената сметана и яйцата. Посолете на вкус, сложете и мъничко пипер. Объркайте всичко много добре.
Загрейте фурната на 220 градуса. Разточете тестото и го прехвърлете в подходяща кръгла тава. Оформете хубав страничен борд. Разпределете отгоре равномерно плънката и пъхнете веднага във фурната. По време на печенето плънката се надува много, но след като се извади, ще спадне. Пече се около половин час.
Бон апети!
Няма коментари:
Публикуване на коментар