Продукти:
За блата:
2 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
3/4 ч.ч. прясно мляко
1/4 ч.ч. зехтин
2 с.л. масло
За топинга:
3 големи глави бял лук
2 с.л.зехтин
2 с.л. масло
1 с.л.кафява захар
1 ч.л.сол
един стрък пресен розмарин
кашкавал
Брашното се пресява в купа. Към него се добавят бакпулвера и солта.
В друг съд се разтапя маслото. Към него се прибавят зехтина и млякото.
Прави се кладенче в брашното и в него се изсипва течната смес.Оформя се хубава топка тесто.
Разточва се на правоъгълник и се прехвърля в тава, предварително покрита с хартия за печене. Тестото се надупчва леко с вилица и се оставя настрана, докато се подготвя топинга.
В дълбок тиган или тенджера се разтапя маслото. Добавя се зехтинът. Лукът се почиства и нарязва на тънки шайби. Сипва се в тенджерата и се задушава 10-ина минути под капак. Разбърква се често.
Добавят се захарта, солта и розмарина. Котлона се намалява на средна степен и топингът се оставя още 20-ина минути да се готви под капак. Разбърква се периодично. Когато е готов, се оставя да изстине.
Загрейте фурната на 200 градуса. Разпределете топинга върху тестото и покрийте с кашкавал или друго любимо сирене. Запечете за 20-ина минути.
Охладете и нарежете на големи квадрати.
Няма коментари:
Публикуване на коментар