Неделната разходка до бургаския фермерски пазар сбъдна всичките ми очаквания. Подсигурих предстоящата седмица със солидно количество зеленчуци, овче и козе сирене, мед, хумус, брашно и готови печива от лимец, нектар от праскови и някои билки. Срещата с интересни и интелигентни млади хора, които отглеждат продукцията си с желание и сърце, ми достави огромно удоволствие и ме зареди с положителни емоции. С някои от тях се разговорихме на кулинарна тема и ето една прекрасна рецепта за разхлаждаща напитка, която научих от чаровна млада дама, предлагаща свежи зеленолистни зеленчуци.
Напитка от киселец и мента (джоджен)
Продукти:
1 литър вряла вода
1 връзка киселец (20 големи листа)
20 листа мента (джоджен)
мед на вкус
Измийте листата и махнете дръжките. Нарежете ги на дребно. Залейте с врялата вода. Оставете около 10 мин. да престоят. След това прецедете и подсладете на вкус.
Оставете да изстине.
П.П. Към основните продукти добавих и сока на един лимон. А останалите след запарката листа, присъединих към зеленчуковата крем супа за обяд.
Лесно е и безспорно освежава в летния задух.
Чак си го представих как е на вкус! Ще трябва да го опитам! При липсата на климатик на 40 градуса, всичко освежаващо е добре дошло :)
ОтговорИзтриванеДерзай смело:) мисля, че ще ти хареса:)
Изтриване