2015/05/19
Сочен ягодов сладкиш
Продукти:
за ягодовото сладко:
250-300 гр ягоди
2-3 с.л. захар
за сладкиша:
2 яйца
120 гр масло
120 гр кафява захар
150 гр овесени ядки
200 гр брашно с бакпулвер
Почистете ягодите и ги сложете в малка тенджера. Покрийте ги със захарта. Нека кипнат и поврат около пет минути на котлона, за да се сгъсти сладкото. Отстранете и ги оставете да изстинат.
Подгответе тестото като първо разбиете маслото със захарта. Най-добре е да ползвате миксер. Добавете едно по едно яйцата и отново бъркайте.
Време е за овесените ядки. Без предварителна обработка ги изсипете към сместа и хубаво разбъркайте.
Накрая прибавете брашното, в което преди това сте сложили бакпулвера. Аз използвам брашно от спелта и то допринася още повече за хрупкавостта на сладкиша. Тестото става ронливо и гъсто.
Разположете част от тестото на дъното на керамични формички. При мен стигна за 4 формички като тази на снимката. Залейте с ягодовото сладко и отгоре отново покрийте с тесто.
Пече се на загрята на 180 градуса фурна около 20-25 мин.
Източник
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Това ще се пробва, благодаря!
ОтговорИзтриване