Кексчета. Боровинки. Не е кой знае колко оригинално. Но всъщност миньоните от рецептата по-долу се оказаха доста различни от всички, които съм правила досега. Нежни, ефирни, съвсем деликатно подсладени, с доста по-малко брашно от обичайното.
Продукти:
5 яйца
1 сурова ябълка на пюре
2 с.л. масло гхи
1/4 ч.ч. кафява захар
ванилия
канела
1/2 ч.ч. ситно смлени орехи
4 - 5 с.л. замразени боровинки
1/2 ч.ч. брашно + 1 ч.л. бакпулвер
В блендера (приставка за мелене и пюриране) се слагат първо орехите и се смилат много ситно. Добавя се една средно голяма обелена и почистена ябълка, която се пуска в машинката заедно с орехите, докато не се получи хомогенно пюре. Идва ред на захарта, ванилията, канелата и двете лъжици масло. Всичко се разбива заедно отново. Слагат се и яйцата. Разбиване. Накрая се миксира и с брашното с предварително прибавения към него бакпулвер.
Тестото е доста течно. Разпределя се в чашки за мъфини. Слагат се по няколко боровинки най-отгоре върху всяко кексче. Пече се около 20 мин. на 180 градуса.
Винаги съм много доволна, когато използвам малко съдове при готвене. В случая всичко забърках в една и съща приставка на блендера, което ми спестява време и допълнително суетене за миене.
Много апетитни и ароматни изглеждат кексчетата, Дина!
ОтговорИзтриванеПоздрави и успешна седмица! :)
Дина, защо да не е оригинално... Вкусно е, какво повече! Че и апетитно изглежда. :)
ОтговорИзтриване+1 и от мен за миньончетата. :)
Поздрави!
Симпатични и малки, че дори и здравословни!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря, благодаря! Наистина са една идея по-диетични от обичайните кексчета. А ако се замени брашното с безглутеново или кокосово (което смятам да пробвам скоро), ще са перфектни:)
ОтговорИзтриванеПоздрави и на вас, момичета, и успешна седмица!