Много обичам, когато попадна на перфектната рецепта! От известно време си бях наумила да правя шоколадов сладкиш. Само си търсех повод. Когато обаче случайно съзрях снимките на този Шоколадов кейк с тъмна бира, внезапно се отказах да чакам повод и направо запретнах ръкави.
Не бях използвала бира в печивата си досега и желанието и аз да пробвам бе неудържимо. Така де, не мислите ли, че експериментирайки нестандартни комбинации, внасяте щипка авантюризъм в иначе скучноватото кулинарно ежедневие!
Внесох някои малки промени в оригиналната рецепта:
намалих захарта на 1 ч.ч. кафява захар
използвах обикновена тъмна бира без допълнителни аромати
Сочно, пухкаво, ароматно шоколадово изкушение, което си заслужава да опитате.
И така ето още веднъж източника: Шоколадов кейк с тъмно пиво. Адмирации за авторката, в чийто сайт открих още много примамливи предложения.
Радвам се, че сте се доверили на рецептата и сте доволни от резултата. У дома това е Кексът:) Чудесни снимки - радват окото и събуждат асоциации, аромати и настроения! Хубава седмица! Поздрави!
ОтговорИзтриванеГуинет, радвам се, че се отби:-) Поздрави!
Изтриване