Ако се стараете да намалите употребата на брашно (като мен), сигурно търсите различни варианти за кекс, които да пробвате. Горещо препоръчвам тази рецепта за вкусно, леко и ароматно печиво, което успя да спечели вниманието на моето семейство и перфектно задоволи традиционната им нужда за домашен сладкиш.
Кекс с овесени ядки и канела
Продукти
1/2 ч.ч. фини овесени ядки
3/4 ч.ч. вряла вода
1/4 ч.ч. разтопено масло (напоследък използвам само гхи, приготвено в домашни условия)
1/2 ч.ч. кафява захар
1 яйце
2/3 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
канела
Залейте
овесените ядки с врялата вода и ги оставете да изстинат. През това
време разбъркайте маслото, захарта и яйцето. Добавете набъбналите овесени ядки и
канелата (аз ръся на вкус, много обичаме канела ). Накрая объркайте и с
брашното, в което предварително сте добавили набухвателя.
Пече се около 30 мин. на 200 градуса при предварително загрята фурна.
Задължително ще пробвам! Благодаря!!!
ОтговорИзтриванеДано ти допадне:)
Изтриванеи аз ще пробвам :) изглежда лесно и адски вкусно, ронлив и с хрупкава коричка, точно както ги обичаме вкъщи... и с мнооого канела :)
ОтговорИзтриванеще пиша като го направя, благодаря за идеята, Дина :)
Пиши, пиши, отзивите са ми много важни:)
ИзтриванеМного ми допадна съчетанието на продукти! Ще се възползвам от рецептата с удоволствие. :-)
ОтговорИзтриванеРадвам се, че спечели вниманието ти, Дани:) дано ти хареса и на вкус:)
ИзтриванеДина, страхотен е! Определено и моето внимание е подарено на сладкиша ти. ;)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден ти пожелавам!