2014/09/30

Кекс с овесени ядки

Ако се стараете да намалите употребата на брашно (като мен), сигурно търсите различни варианти за кекс, които да пробвате. Горещо препоръчвам тази рецепта за вкусно, леко и ароматно печиво, което успя да спечели вниманието на моето семейство и перфектно задоволи традиционната им нужда за домашен сладкиш.


Кекс с овесени ядки и канела

 


Продукти



  • 1/2 ч.ч. фини овесени ядки
  • 3/4 ч.ч. вряла вода
  • 1/4 ч.ч. разтопено масло (напоследък използвам само гхи, приготвено в домашни условия)
  • 1/2 ч.ч. кафява захар
  • 1 яйце
  • 2/3 ч.ч. брашно
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • канела






  • Залейте овесените ядки с врялата вода и ги оставете да изстинат. През това време разбъркайте маслото, захарта и яйцето. Добавете набъбналите овесени ядки и канелата (аз ръся на вкус, много обичаме канела ). Накрая объркайте и с брашното, в което предварително сте добавили набухвателя.
    Пече се около 30 мин. на 200 градуса при предварително загрята фурна.

    7 коментара:

    1. Задължително ще пробвам! Благодаря!!!

      ОтговорИзтриване
    2. и аз ще пробвам :) изглежда лесно и адски вкусно, ронлив и с хрупкава коричка, точно както ги обичаме вкъщи... и с мнооого канела :)
      ще пиша като го направя, благодаря за идеята, Дина :)

      ОтговорИзтриване
    3. Много ми допадна съчетанието на продукти! Ще се възползвам от рецептата с удоволствие. :-)

      ОтговорИзтриване
      Отговори
      1. Радвам се, че спечели вниманието ти, Дани:) дано ти хареса и на вкус:)

        Изтриване
    4. Дина, страхотен е! Определено и моето внимание е подарено на сладкиша ти. ;)
      Поздрави и хубав ден ти пожелавам!

      ОтговорИзтриване

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...