О, домашната торта! Вкусна, по-вкусна, най-вкусна! На снимката по-долу се мъдри моята версия на прословутата Devil's food cake. Съблазнително шоколадово изкушение, с плътен и галещ небцето вкус.
За блатовете
- 50 гр качествено какао
- 100 гр кафява захар
- 250 мл вряла вода
- 125 грама безсолно масло
- 150 гр пудра захар
- 225 гр брашно
- ½ ч.л. бакпулвер
- ½ ч.л. сода
- 2 ванилии
- 2 големи яйца
За крема
- 125 мл вода
- 30 гр кафява захар
- 175 гр безсолно масло
- 300 гр качествен черен шоколад
орехи
- Загрейте фурната на 180°.
- Подгответе формата за печене като изрежете два листа пекарска хартия със съответния диаметър на дъното.
- Сипете какаото и кафявата захар в съд и ги залейте с горещата вода. Оставете ги настрана.
- Разбийте маслото с пудрата захар.
- Подгответе брашното като го разбъркате със содата и бакпулвера.
- Добавете ванилията към маслото с пудрата захар, а след това и едното яйце. Разбийте и полека сипвайте брашното. Накрая прибавете и последното яйце.
- Продължавайте да бъркате , като на финала сипете и какаовата смес. Отново разбийте добре.
- Разделете шоколадовото тесто на две приблизително равни части и печете всяка за около 30 мин.
- Докато блатовете са в печката започнете крема. На слаб котлон сложете да се загрее водата с 30 гр захар и 175 гр масло.
- Когато горепосочената смес се загрее, но без да завира, добавете натрошения шоколад. И бъркайте, докато стане хомогенен крем.
- Оставете да се охлади около половин час.
- Наредете тортата като сложите около 1/3 от крема и начукани орехи между блатовете, а с останалата част залейте горния блат и леко загладете с шпатула. Оставете да се стече отстрани.
Източник
Прекрасна е, на секундата го казвам! :)
ОтговорИзтриване