Сладките от днешната публикация са една щастлива импровизация, продължение на чудесните "Сълзици", които така доволно хрупахме в детството. Приятелка ми обясни как да си ги направя възможно най-бързо и лесно в домашни условия. След пожънатия успех реших да увелича славата им още повече като добавя канела и орехи. Плодът на усилията ви ще е изключителен - крехки, хрупкави сладки, които се топят на небцето.
Рецепта:
Разточете леко една кора бутер тесто. Разделете я на две равни части. Наръсете тестото със захар, канела и смлени орехи. Навийте го на стегнато руло. После го нарежете на пръстени с дебелина около 1-1,5 см. Прехвърлете ги легнали в тава, покрита с пекарска хартия и печете на загрята фурна.
Невероятно изглеждат! И снимките са разкошни!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави! :)
То пък и лесно звучи!
ОтговорИзтриванеКолко сълзици съм изхрупала като дете,......, не е истина;)
ЧУдно начало са ми тези снимки за седмицата!Хубава и на вас!
Чудесни и лесни:)
ОтговорИзтриванеПолзотворна нова седмица!
Дина изглеждат чудни и ние ще ги опитаме по твоята рецепта!!!
ОтговорИзтриванеПрости кат' фасул са тези сладки:) дано да ви харесат, момичета:)
ОтговорИзтриване