Много хора споделят колко трудно се справят с изхранването си на обед в офиса. Ако ежедневието е натоварено, обикновено забърсват някой джънк и с неудовлетворена и виновата душа го поглъщат, опитвайки се по-бързо да го забравят. Ако ли пък има ресторантче наблизо, то не винаги е по джоба или пък адекватно за всекидневен разход в него. Понякога си носят сух сандвич от вкъщи, но то пък живее ли се на такава храна?! Много често гладуват на работното място, подхапвайки солета или бисквитка и чакайки да се навечерят като хората. Хайде през лятото и един домат върши работа, но в зимните дни не става да сме на зарзавати само ...
Тъй като съм минала през всяка от тези фази, реших да посъбера в една публикация лесни варианти за обедна храна. Те може да бъдат набързо приготвени от предната вечер и директно настанени (без опасност да се разлеят или потекат) в приемлива по вид кутия за храна.
Дина много красиво и вкусно, ама умирам от любопитство как го правиш това " Чили кон карне" ... много обичам такива пикантни неща :)
ОтговорИзтриванеИве, много е лесно. За около час на бавен огън слагаш да къкрят - една консерва домати (леко пасирани), една консерва черен боб (без соса), два ситно нарязани моркова, три-четири ситно нарязани червени чушки, половин кило кайма и половин глава лук. Чили се добавя на вкус.
ИзтриванеХм, а количеството дали ще ги направи по-тежки:)? Защото само като гледам тези снимки и ми се иска да излапам всичко;)
ОтговорИзтриване