Голямото Коледно печене продължава :–) последният ми фаворит са тези ароматни Шоколадови бишкоти с лешници. Перфектният акомпанимент за сутрешното кафе или топлото мляко. Не много сладки и леко твърди. Адаптирано оттук .
Продукти:
150 гр.леко препечени лешници
120 гр.натурален шоколад
210 гр.кафява захар
230 гр. брашно
30 гр.непосладено какао
1 ч.л.сода
3 големи яйца
ванилия
Загрейте фурната на 180 градуса.
Разтопете шоколада на водна баня и добавете захарта. Разбъркайте добре, докато сместта стане хомогенна.
В купа сипете сухите съставки - брашното, какаото и содата. Разбъркайте.
В друга купа разбийте с миксер яйцата и ванилията. Добавете шоколадовата смес и отново разбийте. Сипете и сухите съставки и омесете на ръка. Накрая прибавете и препечените лешници и доомесете тестото, така че да са равномерно разпределени в тестото.
Разделете тестото на две и оформете два еднакви фитила, които сложете в тава, покрита с хартия за печене. Печете около 35 мин. на 180 градуса, след което ги извадете и охладете за кратко. После ги нарежете по диагонал на филийки, които разположете отново върху хартия. Допечете за още 10 минути. Времетраенето на второто печене зависи от това, колко хрупкави и твърди искате да станат бишкотите. Ако ги предпочитате по-меки, запечете за 2-3 минути само.
Рецептата изглежда интригуваща, а снимката е чудесна. Аз все още търся "моята" рецепта за бишкоти, затова непременно ще пробвам това предложение - умирам и за шоколад, и за лешници!
ОтговорИзтриванеСладка Хапка, ще се радвам, ако ти допадне. Аз за пръв път правя такива бишкоти и ми станаха любими поради няколко причини - за комбинацията от шоколад и ядки е ясно, много са ароматни, без да са прекалено сладки, топнати в кафе са божествени.
ОтговорИзтриванеЧестита Коледа Дина!
ОтговорИзтриванеНа теб и цялото семейство желая много любов, щастие и здраве!
Бишкотите са страхотни:)