Понякога седя и си мисля / а друг път само си седя :–) / колко гениално прости за приготовление са някои от най-вкусните неща. Такъв е случаят и с тази рецепта. Хем мъфини, хем браунис…
С рецептата се сдобих благодарение на познанството ми / за съжаление само виртуално/ с една страхотна дама от Варна. Известно време, макар и надлежно да си я записах, оставах скептична към успешния резултат. Струваше ми се прекалено лесна, защото изпитвам известно, хъм, възхищение и страхопочитание към сладкиша Браунис. Щом я пробвах обаче, не спрях да я използвам под всякакви форми – за мъфини, за блатове на торта, за обикновен кейк с много ядки, дори и в комбинация с вишни / не за всеки вкус определено/.
Какво ви трябва:
2 шоколада натурални Своге
150 гр.масло
3 яйца
½ ч.ч. брашно
1ч.ч. захар
ванилия
На водна баня се разтопява маслото с шоколадите / срам-несрам, невинаги спазвам тази технология. Понякога, когато бързам, ги разтопявам с интензивно бъркане на ниската степен на котлона/. В друга купа се разбиват яйцата. На трето място се смесват сухите съставки – брашното, захарта и ванилията. Всичко се обърква заедно и се разпределя във форма за мъфини. Пече се на загрята около 200 градуса фурна за най-много двайсетина минути. Наблюдавайте ги, трябва да се разпукнат от горната страна.
Мъфинките стават ниски, какъвто всъщност е и оригиналният Браунис. В случай че искате да набухнат, добавете още половин чаша брашно и един бакпулвер.
Както вече казах – гениална простота! Единственият им недостатък е, че много бързо свършват. Затова, колкото повече направите, толкова по-добре :–)
Изглеждат страхотно!Браунис и аз много обичам:-)Ще пробвам и твоята рецепта, както ми е тръгнало на мъфини, за 1 седмица 2 пъти правя:-))
ОтговорИзтриванеЗадължително я пробвай:) любима рецепта ми е:)
ОтговорИзтриванеБраунис е единственият шоколадов десерт, който харесвам. Няма начин да не тествамтези мъфинчета:) Звучат точно като "прибери се от работа и ги забъркай на бързичко":)
ОтговорИзтриванеТака е Лулу:) лесни, бързи и убийствено вкусни са:)
ОтговорИзтриванеП.П. много се радвам да те видя в блога ми:)
Благодаря и за тази идейка.., ще се пробва непременно :)
ОтговорИзтриванеНай-любимите мъфини на Ема са по твоята рецепта :)
ОтговорИзтриванеДина, страхотен блог имаш, истинско удоволствие ми е да го чета. А Али и Гого са много пораснали - големи сладури.
Eдна дума - разкошни!!!
ОтговорИзтриванеНаправих ги по рецептата с 1 ч.ч. брашно и бакпулвер - станаха добре, но ми се струват малко по-сладки, отколкото трябва. Следващия път ще сложа по-малко захар. :) Мисля, че ще станат добре, ако се добавят и някакви ядки! Иначе благодаря за рецептата! :)
ОтговорИзтриванеНаправих ги по рецептата с 1 ч.ч. брашно и бакпулвер - станаха добре, но ми се струват малко по-сладки, отколкото трябва. Следващия път ще сложа по-малко захар. :) Мисля, че ще станат добре, ако се добавят и някакви ядки! Иначе благодаря за рецептата! :)
ОтговорИзтриване