2014/10/20

Забавни картинки на тема есен

Колкото и да ми е тъжно, дните стават все по-къси, а вечерите все по-дълги. Не, че няма предостатъчно думи по английски за писане, сборници със задачи за решаване и преразкази за разучаване, но съм решена да слагам някакви граници преди ученето да стане досадно и даже омразно. Ако и вие решите да занимаете децата в училищна възраст с малко арт цапотене, ще се убедите, колко по-лесно е после да се върнат към доброволно написване на домашните. А пък за по-малките сладури е начин да развихрят фантазията си на тема есен и да поседят кротко на едно място за около половин час.

Техника

Нужни са: темперни бои, малко вода, четки, хартиена салфетка и клечки за уши

С молив се определя линията на хоризонта, която е в долната половина на листа.

Оцветява се фонът - небе и трева. В този етап се използва повечко вода, за да се размият боите и да покрият нужната площ. Може с леко потупване да разнесете боичките със салфетката. Оставете листа да изсъхне.

Върху фона се рисува ствола на дървото и клоните. Вече се използва по-малко вода.

С клечките за уши се правят листата. Топвате крайчето на клечката в боичката, а после тупкате по листа. Това е особено забавна част за децата и моите така се увлякоха, че нашариха целите листове. Направиха цветни листа освен в короната на дървото, така и танцуващи във въздуха и вече нападали по земята.

Това е!

Тук е творението на (почти) петгодишното ми момче, което реши, че ще прави дърво-татко и дърво-син, които се държат за ръцете си - клони.



И на осем и половина годишното ми момиче, което така се отнесе с тупкането на листата, че трябваше да я спра, преди да е покрила най-отговорно и равномерно целия лист.




1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...