2014/02/07

Меню по задание

В предишната публикация споменах, че се записах в изключително интересен он-лайн курс за детското хранене. Сдобих се с доста интересна информация в синтезиран вид, заимствах лесни здравословни рецепти и участвах в приятно начинание, според което трябваше да приготвям и заснемам ястия по определени критерии.


Ето и моите предложения:

Условие седмица 1: цветно вегетарианско ястие (което може да бъде сервирано самостоятелно или като част от меню). Да съдържа най-малко три различни зеленчука и да изглежда апетитно за консуматор между 3 и 103 години.

Предложение : постен гювеч от картофи, моркови, домати, печени червени чушки, целина, маслини, лук и няколко капки зехтин




Условие седмица 2: балансирана закуска ( за възрастен или дете). Да съдържа най-малко един плод или зеленчук, източници на въглехидрати и протеини.

Предложение: вафли от пълнозърнесто брашно, гарнирани с домашен мед и орехи; млечен чиа пудинг с банан и авокадо





Условие седмица 3: балансирана вечеря, сервирана в една чиния. Да съдържа най-малко един зеленчук, източници на въглехидрати и протеини.

Предложение: печена пъстърва с лимон и пресен розмарин; ризото от кафяв ориз с карфиол, бороколи и маслини; свежи домати




Условие седмица 4: създаване на ястие или печиво по свой избор. Да е домашно приготвено и да съдържа истински, натурални съставки, доколкото е възможно.

Предложение: домашни пълнозърнести питки, с ленено семе и чиа, с поръска от сусам, тиквени и слънчогледови семки




Предизвикайте себе си и помислете какво вие бихте приготвили :)

2 коментара:

  1. Аз съм зашеметена от вкусотиите тук, браво! Удоволствието да ги видя беше голямо. :)
    Дерзай все така!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...