2014/01/28

Гофрети с овесени ядки

Напоследък чета много за здравословното хранене при децата, дори се записах в курс на тази тема. Ровя за рецепти и тук-там ги прилагам без много да тръбя пред дребосите какво точно хапват. Ето една симпатична рецепта за Домашни гофрети с овесени ядки:

2 ч.ч. старомодни и най-обикновени овесени ядки
2 ч.ч. топла вода
1 добре узрял банан
1 ч.л. кафява захар
канела

Всички продукти се пасират в блендер заедно, докато станат на хомогенна течна смес. После процедурата е ясна - печете в загрят гофретник.

Тези, които са свикнали да консумират овесените ядки само на каша и ги недолюбват поради тази им форма, ще останат приятно изненадани от различния вкус. Гофретите стават хрупкави отвън и меки отвътре. Доста засищащи са. Ако ви изостанат и на следващия ден, пробвайте да ги загреете в тостера. Гарнирайте със сладко, плодове, мед с орехи или каквото ви душа иска.


Много лесно се пакетират за училищната кутия. Накъсвам ги на сърчица (знаете любовта на всяка малка дама към тази форма), завивам вътре резенчета плодове и "гриз-гриз", изчезват на две хапки. Всъщност едно от нещата, които научих на този курс, е, че с малките капризковци на тема хранене трябва да се постъпва хитро. Ако храната, която им поднасяш е лесна за хапване, нарязана на малки парченца, е по-вероятно те да я опитат. Сиреч ябълка на резени ще изчезне с по-голяма вероятност пред цяла ябълка, която най-вероятно ще се търкаля в раницата до края на деня.

7 коментара:

  1. Чудесни са! И моята тактика е таква - не казвам какво има вътре, защото рискувам намръщени физиономии, които всъщност са неоснователни. :)
    Усмихната вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Най-ме е яд като отхвърлят нещо без даже да опитат. Та кроя и аз вече тайни планове, от които заблудата понякога е част:)

      Изтриване
  2. Аха Дина на една вълна сме :)) И аз така като теб ... скрито, покрито пробутвам на малките кифли разни странни и според тях невкусни неща :)) Споделяй още идеи, тази например е страхотна и в събота сутрин ще я опитаме :) Аз засега се обучавам от любимия интернет, но забелязах точно това, всичко което поднеса на дребни парченца, изглеждащо добре има успех .... Криста например прояде зеленчуци като си правим в чинията човечета, животни и т.н. от коркови, чушки, доматчета и марулка ... голяма забава пада и изяжда сериозни количества (ако имам време да се занимавам ):)
    Поздрави и целувки на теб и на любимите деца <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Иве, ние с теб отдавна сме на един акъл за сума неща:) как ми избяга ти, дружке:(
      целувки на всички вас!

      Изтриване
  3. Мда, децата се хранят с очи- някой път им е напълно достатъчно само да погледат храната и са готови;))
    ЧУдесна идея- ще я взема!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хахах, точно така:))) моите и с гръб умеят:) хич не им е нужно да я поглеждат:)))

      Изтриване
  4. страхотна идея!! и аз мисля да я заема...
    кажи за тоя курс?
    чак сега ти виждам блога, голяма съм овца...:)))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...