2013/03/27

Розовият рожден ден!


Преди няколко дена скъпото ми детенце навърши 7 години. Възраст, преломна и ключова, завършваща една, но започваща цяла друга нова епоха в нейния живот. Измина година, в която тя имаше възможност доста добре да определи житейското си място и да срещне нови хора, както такива, които обикна, така и такива, с които й се налага да поддържа само формални отношения. Година, в която привидната скука избуя в различни занимания и след неуморния положен труд, даде плодове на заслужен успех и признание за нея. С две думи детето си порасна и усвои уроците си.

Подготовката за един детски рожден ден може да бъде занимание крайно преентусиазирано и преекспонирано. Все съм подготвяла официални вечери, партита, изложения, но такъв капризен феодал не съм имала ( а познавам един-двама доста крайни). Подготвих няколко вида покани, събрах купища идеи за торти, украса, анимация и меню. И макар да бях единственият кандидат в конкурса за организатори, това не намали критиката към мен дори за миг. Избраната тема бе безкомпромисен победител в очите на всяка малка лейди - рози! Розите като символ на невинната, крехка и красива възраст, като намек за настъпващата пролет, като нежното и деликатно цветно присъствие, винаги галещо душата.

Тортата

Както казах, посъбрах идеи и картинки, абсолютно нереализируеми за моите непохватни ръце. Е, Калина Джокова за пореден път се справи феноменално добре и предостави гвоздея на купона - Тортата с рози.





Украсата

Рози от тишу увиснаха от всеки възможен полилей и ъгъл. Изключително лесни са за изработка.






Храната

Както подобава на лежерно сутрешно-неделно парти, храната бе лека и непретенциозна. Може би малко калорична, но пък отговаряща на празничното настроение.





12 коментара:

  1. Нека твоите пожелания към принцеска да са и моите, защото мама най добре знае какво да пожелае на детето си!
    Тортата е красива толкова ,колкото и дъщеричката ти !
    Прекрасен празник сте спретнали!

    ОтговорИзтриване
  2. Думите ти, както виждам, са се върнали и то с такава сила, че да опишат събитието кратко, възторжено и любяшо - искрено се възхищавам на уменията ти, Дина! На красивата лейди пожелавам да е все така чаровна и устремена! Вярвам, че рожденият ден е бил невероятен и запомнящ се. Всичко най-хубаво за цялото семейство!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ив, това с възхищението е взаимно ( е, може би има и доста заавист от моя страна към товите умения:))Благодаря за пожеланията:)

      Изтриване
  3. Да е жива и здрава сладураната! Страхотно парти и невероятен дизайн! Браво!

    ОтговорИзтриване
  4. Ами да не пропусна да пожелая на тази малка и изящна дама да продължава да открива красотата навсякъде и да е упорита в нейните си търсения. И много, много здраве, разбира се!
    Партито е било красиво и розово, личи си;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мъхче, дано, дано...упоритост не й липсва, дано да се запази, но само в положителна посока:)

      Изтриване
  5. Оххх сладката, малка Алис е вече на седем, немога да повярвам, ужасни бързо ни излетя това време Дина :) Кога бяха бебета, кога станаха госпожици :) Аз и от тук отново ще ви пожелая много, много здраве, щастлива, умна и упорита да е красивата Али :)
    Много ни липсвате и ни беше мъчни, че не можеше да сме с вас на празника, сигурна съм е бил незабравим! Прегръдки и целувки от нас!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ивенце, вие как ни липсвахте само...пораснаха си децата:) а ние с теб пораснахме ли?

      Изтриване
  6. Много нежни снимки, прекрасна госпожица, пожелавам й да е много здрава, обичана и щастлива!

    ОтговорИзтриване
  7. Честит празник на малката, пораснала госпожица!
    Да й пожелая здраве и поводи за усмивки, да се чувства обичана! От снимката и горе написаното разбирам, че мъдрост и упоритост и целеустуменост има!
    Прекрасна торта и красив празник, организиран с много любов!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...