2010/10/20

Лаго ди Комо




Италия, Италия!…ако наистина има предишни животи, то аз със сигурност съм живяла там. И то не един и два пъти. Бих кръстосвала тази страна надлъж  и нашир, а когато обиколя всяко градче и селце, бих започнала отначало. Бих се хранила само с италианска кухня, бих пила само италианско вино и бих слушала само италианска музика. Забравих да спомена и модата.

 

Лаго ди Комо е третото по големина езеро в Италия. Намира се в Западна Ломбардия и до него стигнахме за по-малко от час с влак от Милано. Че е красиво, красиво е. Че е древно, древно е. Че е магическо, магическо е. Като всяко местенце в Италия.






Разходката с корабче по езерото предлага фантастични гледки. Към заснежени върхове, към стари, аристократични вили, към перфектно поддържани частни паркове. Красота, финес и изисканост, накъдето и да погледнеш.










6 коментара:

  1. това на последната снимка да не е къщата на Джордж :)))))) Клуни..

    **много е красиво, благородно завидях :)-p

    ОтговорИзтриване
  2. Невероятно е там, езерото е мноооого красиво, съз завоите и къщите по брега. A Grand Hotel Tremezzo e може би любимият ми в Северна италия - стаите са огромни, с дървени врати със старинни брави и скърцащо дюшеме. Закуската е на тераса с изглед към езерото, а басейна буквално е кацнал над него. Прекрасни спомени имам там, целият регион е чудесен, между Комо и Милано има невероятни изби и безумно вкусни ресторанти!За съжаление всичките ми снимки от Комо, заедно с много други, бяха изтрити при едно прехвърляне
    Пак ми се приходи, ти си виновна:-)))

    ОтговорИзтриване
  3. Ptirinha, нямам идея:) това е минуса да се движиш без екскурзовод...пропускаш някои любопитни подробности:)
    Мария, признавам вината си:)ако ще ти стане по-леко и на мен ми се ходи пак... много, ама много:)

    ОтговорИзтриване
  4. без екскурзовод...., моите пътувания все така ги правя.. :), може да не се научават всички любопитни подробности, но някак попиваш истинска и лична атмосфера от мястото.., все едно за малко живееш там, поне аз така го усещам :)

    ОтговорИзтриване
  5. Абсолютно съм съгласна:) аз веднъж съм пътувала с организирана група и то точно в Италия. Освен, че си скъсах нервите със спътниците, които хич не бяха по моя вкус, адски се дразнех и на екскурзоводката.

    ОтговорИзтриване
  6. Ненавиждам организираните екскурзии, графиците, препускането по забележителности и безкрайните координирания на групите. Самостоятелно, с карта, книжка, свобода да избираш и да променяш - за мен това е идеалното пътуване:-)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...