2016/02/08

Подреждане на детската стая - принт за печат

Рано или късно, вчера-днес-утре, абсолютно винаги идва моментът, обикновено в края на деня, когато в детската стая трябва да се направи пътека насред играчките, дрехите, раниците, учебниците и тетрадките, няколкостотин молива и гумички и все пак да се стигне до леглата, които се предполага, че са за сън, а не за затрупване. И когато настъпи това време, то е изпилващо нервите за всички, които живеят у нас, т.е. родители - два броя, деца - два броя и куче - едно (засега). Познавате ли тази картинка?

Хрумна ми, че единственото спасение е, децата сами да се оправят с вещите си. Стига да ги мотивирам, току виж поне се опитали. С подкупи не става, защото не мога вечно да ги черпя с бонбони, тъй като са си сложили чорапите в коша за пране. Все пак това са техни неща и правилния подход би бил да се научат да ги ценят, прибират и пазят. По принцип. Но те все някак не са разбрали какво точно се очаква от тях или постоянно забравят какви са задълженията им в детската стая. Е, добре! Да речем, че едно нелошо начало се положи благодарение на принта, който направих. Той седи на видно място в стаята и е разбираем, както за четящи, така и за нечетящи.

Дали сработи? В началото не му обръщаха много внимание, но постепенно свикнаха преди лягане да поглеждат дали не са забравили да свършат нещо. Е, факт е, че по-малкото мишле е по-изпълнително, докато голямото вече доста е напреднало в изкуството да се измъква от задълженията си.



И така, ако искате и вие да пробвате да насочите децата по интересен начин към задълженията им, в края на публикацията е линка, от който може да свалите файла на този принт.


2 коментара:

  1. Чудесен принт! У дома беше написано с цветни моливи на обикновен лист, но аз не умея като теб:) Един съвет, особено към малкия измъкващ се. Попитай го за него какво точно е подредена стая. Нашата представа и тази на децата нямат нищо общо:)При моя син сработи. Иначе той не си представяше стаята така, както аз:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Траяна:) по-голямото е скатавката при нас. Ако й задам този въпрос, който предлагаш, направо се плаша какво ще отговори. На нея ни хаос, ни мръсотия й пречат:)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...