2016/02/02

Киш Лорен

Днес ще ви представя любимата си рецепта за Киш Лорен. В нея няма нищо оригинално и изцяло е заимствана от предаване по кулинарната телевизия 24 kitchen. Изключително лесна е за приготвяне (в последствие може да заимствате базовите съставки и да добавите свои импровизации), а вкусът е прекрасен. Огромният плюс на това печиво, както и на всички кишове като цяло, е, че е много подходящ за гости. Може да се подготви предварително и само да се претопли преди поднасяне. Или пък тестото и плънката да се приготвят от предния ден, а кишът само да се сглоби и изпече в някоя забързана делнична вечер след края на работния ден. И ето го - симпатичен, интересен и невъобразимо вкусен.


Блат:

300 гр брашно
150 гр масло
2 яйца
щипка сол

За плънката:

4 яйца
300 гр заквасена сметана
1 стрък праз лук
250 гр бекон
сол
пипер


Оставете маслото да омекне на стайна температура. Сложете го в голяма купа, като към него добавите пресятото брашно, солта и яйцата. Рецептата се получава отлично, както с бяло, така и с пълнозърнесто брашно, така че изборът е ваш. Оформете хубава топка тесто, покрийте със свежо фолио и оставете за около половин-един час в хладилник.

През това време пригответе плънката. Задушете под капак и със съвсем малко вода нарязаният на ситно праз лук и бекон. След като омекнат ги оставете настрана да изстинат. 

Добавете към плънката от лук и бекон, заквасената сметана и яйцата. Посолете на вкус, сложете и мъничко пипер. Объркайте всичко много добре.

Загрейте фурната на 220 градуса. Разточете тестото и го прехвърлете в подходяща кръгла тава. Оформете хубав страничен борд. Разпределете отгоре равномерно плънката и пъхнете веднага във фурната. По време на печенето плънката се надува много, но след като се извади, ще спадне. Пече се около половин час.

Бон апети!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...