2015/09/14

Направи си сам: Украсяване на саксия с дантела

В края на лятото, подготвяйки се за новата натоварена учебна година, се хванахме да направим бързо пребоядисване на детската стая. Децата отдавна си бяха харесали небесносиния нюанс. Е, явно дойде време за отстраняване на бебешките тапети с мечета панда (които си бяха много симпатични всъщност, но и доста поизлинели и закъсани на места). И така превключихме на стая със светлосини стени, бял таван и една стена-акцент, която покрихме с бяла ламперия. Съвсем естествено при един такъв ремонтен сюжет, човек е редно да използва натрупаната скорост и да изчисти доста от натрупаните нужни и ненужни аксесоари, вехтории и дреболии, набедени за големи ценности. Откри се ново, съвсем празно платно за детайли. Вместо да бързаме и да се отдадем на пазаруване обаче, направихме кратко проучване в рамките на собствената ни къща. Оказа се, че открихме любими позабравени предмети, които стояха складирани по шкафове и балкони, очаквайки своя втори шанс.



Като тази симпатична саксийка, чийто оригинален цвят е светлосин. Купихме си най-обикновена бяла дантела на метър и моята идея беше да облепя горния край на саксията. Детето обаче отиде още една крачка напред в дизайнерското си вдъхновение и реши да боядиса борда на саксийката с малко от останалия от тавана бял латекс. След това залепи дантелата върху него. В името на разбирателството и поощрението на нейната креативност, премълчах коментара си за по-добрия и приятен за окото контраст между бялата дантела и синия фон. Но всъщност и така е добре. И най-вече подхожда перфектно на новото излъчване на стаята.





И тъй като ми остана малко дантела, реших да разкрася още една саксия, която отдавна ми боде очите със скучното си излъчване. Та така, ето и вариант в друга цветова гама.


2 коментара:

  1. Много добра идея, но няма ли да се изцапа тази красива бяла дантела?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Имаш предвид да се изцапа с времето ли? Сигурно ще се позахаби, но все ще измислим нещо да я подменим.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...