2015/07/20

Напитка от киселец и мента

Неделната разходка до бургаския фермерски пазар сбъдна всичките ми очаквания. Подсигурих предстоящата седмица със солидно количество зеленчуци, овче и козе сирене, мед, хумус, брашно и готови печива от лимец, нектар от праскови и някои билки. Срещата с интересни и интелигентни млади хора, които отглеждат продукцията си с желание и сърце, ми достави огромно удоволствие и ме зареди с положителни емоции. С някои от тях се разговорихме на кулинарна тема и ето една прекрасна рецепта за разхлаждаща напитка, която научих от чаровна млада дама, предлагаща свежи зеленолистни зеленчуци.

Напитка от киселец и мента (джоджен)



Продукти:
1 литър вряла вода
1 връзка киселец (20 големи листа)
20 листа мента (джоджен)
мед на вкус

Измийте листата и махнете дръжките. Нарежете ги на дребно. Залейте с врялата вода. Оставете около 10 мин. да престоят. След това прецедете и подсладете на вкус.
Оставете да изстине.

П.П. Към основните продукти добавих и сока на един лимон. А останалите след запарката листа, присъединих към зеленчуковата крем супа за обяд.

Лесно е и безспорно освежава в летния задух. 

2 коментара:

  1. Чак си го представих как е на вкус! Ще трябва да го опитам! При липсата на климатик на 40 градуса, всичко освежаващо е добре дошло :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...