2015/02/08

Кексчета с боровинки

Кексчета. Боровинки. Не е кой знае колко оригинално. Но всъщност миньоните от рецептата по-долу се оказаха доста различни от всички, които съм правила досега. Нежни, ефирни, съвсем деликатно подсладени, с доста по-малко брашно от обичайното. 





Продукти:

5 яйца
1 сурова ябълка на пюре
2 с.л. масло гхи
1/4 ч.ч. кафява захар
ванилия
канела
1/2 ч.ч. ситно смлени орехи
4 - 5 с.л. замразени боровинки
1/2 ч.ч. брашно + 1 ч.л. бакпулвер

В блендера (приставка за мелене и пюриране) се слагат първо орехите и се смилат много ситно. Добавя се една средно голяма обелена и почистена ябълка, която се пуска в машинката заедно с орехите, докато не се получи хомогенно пюре. Идва ред на захарта, ванилията, канелата и двете лъжици масло. Всичко се разбива заедно отново. Слагат се и яйцата. Разбиване. Накрая се миксира и с брашното с предварително прибавения към него бакпулвер.

Тестото е доста течно. Разпределя се в чашки за мъфини. Слагат се по няколко боровинки най-отгоре върху всяко кексче. Пече се около 20 мин. на 180 градуса.

Винаги съм много доволна, когато използвам малко съдове при готвене. В случая всичко забърках в една и съща приставка на блендера, което ми спестява време и допълнително суетене за миене.



4 коментара:

  1. Много апетитни и ароматни изглеждат кексчетата, Дина!
    Поздрави и успешна седмица! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Дина, защо да не е оригинално... Вкусно е, какво повече! Че и апетитно изглежда. :)
    +1 и от мен за миньончетата. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Симпатични и малки, че дори и здравословни!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря, благодаря! Наистина са една идея по-диетични от обичайните кексчета. А ако се замени брашното с безглутеново или кокосово (което смятам да пробвам скоро), ще са перфектни:)
    Поздрави и на вас, момичета, и успешна седмица!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...