2015/01/21

Домашен хумус

Често ли пропускате хранене, бързайки за среща или изпреварвайки трафика, улисани в работа и ангажименти, отлагайки го за по-късно и удобно време, което всъщност така и не настъпва? Подготвяте ли се за моментите на стържещ глад с някоя и друга солето-бисквита-хрупанка в чекмеджето на бюрото или пък с пликче ядки в чантата? А може би успешно открадвате минутка сутрин и си приготвяте сандвич за по-късно през деня?

Предлагам на вашето внимание любимата ми в последно време идея за разядка на филийка: Домашен хумус с печени червени чушки. Рецептата може да погледнете тук С
Линкът е към прекрасен сайт с много кулинарни идеи и красиви фотографии.


Пък, ако ще го правим като хората и ще се храним бавно и с удоволствие, може и да си спретнем скромно блюдо от ръжен хляб и хумус, в акомпанимента на маслинки, пресен карфиол и стрък целина. В един идеален свят на нашата маса ще се появи свежа салатка и чашка охладен Совиньон блан. Ще си бъбрим сладко с приятелка и ще изключим за половин час звука на телефона. Хайде пожелавам ви го, да речем, поне един път седмично.









3 коментара:

  1. Точно днес говорех за хумус и на всичко отгоре забравих как се казва и сега като видях, възкликнах, хумус, как можах да забравя! Прекрасна рецепта и си я запомням! Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Павлина, ето значи хумусът те преследва:) ще трябва да пробваш:)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...