2014/11/23

Шоколадов кейк с тъмно пиво

Много обичам, когато попадна на перфектната рецепта! От известно време си бях наумила да правя шоколадов сладкиш. Само си търсех повод. Когато обаче случайно съзрях снимките на този Шоколадов кейк с тъмна бира, внезапно се отказах да чакам повод и направо запретнах ръкави.




Не бях използвала бира в печивата си досега и желанието и аз да пробвам бе неудържимо. Така де, не мислите ли, че експериментирайки нестандартни комбинации, внасяте щипка авантюризъм в иначе скучноватото кулинарно ежедневие!
Внесох някои малки промени в оригиналната рецепта:

намалих захарта на 1 ч.ч. кафява захар
използвах обикновена тъмна бира без допълнителни аромати

Сочно, пухкаво, ароматно шоколадово изкушение, което си заслужава да опитате.



И така ето още веднъж източника: Шоколадов кейк с тъмно пиво. Адмирации за авторката, в чийто сайт открих още много примамливи предложения.


2 коментара:

  1. Радвам се, че сте се доверили на рецептата и сте доволни от резултата. У дома това е Кексът:) Чудесни снимки - радват окото и събуждат асоциации, аромати и настроения! Хубава седмица! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гуинет, радвам се, че се отби:-) Поздрави!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...