2014/08/01

Пеперуди от хартия

Когато лошото време ви затвори вкъщи, би могло даже да си прекарате приятно в компанията на книга, чай и леко одеало. Но децата са далеч от тази идея, колкото и да се опитвате да им я внушите. След като сте им чели книжки до пресипване, готвили сте заедно и всички сте играли на дракони и принцеси ... след като са скочили хиляда пъти от облегалката на дивана и фотьойла, побъркали са кучето, докато то не се е завряло завинаги под шкафа, поступали и скарали са се на ръба на истеричния максимум ... явно е време пак да се хванете за работа.

Ако харесвате снимките и решите да изработите подобно пеперудено съоражение, ще са нужни: листове от старо детско списание, телчета, канап и захвърлен на улицата клон. Указание стъпка по стъпка има на този линк .

Отнема около час- два кротко занимание и неусетно идва време за сън. Сложете пижамите, намалете осветлението и се заслушайте в дъжда. Може и пак да им почетете за Карлсон. Погледайте сенките на пеперудите. Ако  имате късмет и са се уморили достатъчно, децата ще заспят с усмивка.





Лека нощ!

3 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...