2013/11/26

Бррр. Мен снежните покриви винаги ме изненадват. Не бих казала приятно. Тази година не обърнах подобаващо внимание на есента. Разни емоции и близки срещи с хора в бели престилки ( не става въпрос за моето здраве, не се тревожете) ме оставиха неприятно изтръпнала и неглижирала далеч по-важни неща от някакви си сезони. С две думи, дълга пауза, но не по моя вина.

И така ... днес имах един брой нещастно дете, което сутринта по тъмно трябваше да излезе в мокрия сняг и да отиде на училище, макар че се беше запънало на вратата и упорито отказваше да продължи. И още едно, което пък нададе вой, че иска навън да прави снежен човек, ама е болно и трябва да седи на топло до радиатора и да кашля в изолация. Общо взето недобро начало на така "възлюбената" ми зима. Отивам да потърся бутилката, в която пазя коледния дух. А междувременно подбрах със сто зора нещичко от безцелните кадри, които стоят от сума време на картата ми. Един вид да си кажем довиждане с тоз' труден, хаотичен и тежък период, който не ми беше хич симпатичен, хеле пък вдъхновяващ, но пък трябваше някак да бъде преплуван. 

Липсва ми зеленината. 



Открих най-после безпогрешна рецепта за кифлички. Не е лесно да ги ядеш горещи, но се справяме някак си:)



Откритие поредно: готвенето на сач. Страшно бързо, удобно и лесно. 


6 коментара:

  1. Пожелавам трудният период вече да е зад гърба ти, над теб да се открие едно безоблачно (макар и зимно) небе и оттук нататък само поводи за хубави емоции! Усмивки, Дина! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Сега идва ред на слънцето - усмихнато и зареждащо! Нали така? Сигурна съм, че да.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не знам, Гери! Много е облачно още, но логично е все някога да се покаже пустото слънце:) Поздрави и на теб:)

      Изтриване
  3. Сладки мои много, много се надявам да сте добре, неприятния привкус от близкото минало да останат далеч зад вас! Да сте много, много здравички всичките! Топли прегръдки от мразовита, но не снежна Прага :)

    ОтговорИзтриване
  4. И за мен Ноември, беше най-неприятнияj от тази година. Същите срещи и изживявания като теб- хора с бели престилки, неспирни детски кашлици, сутрини започващи с Панадол и разни такива неща. Желая ти един по- пъстър и весел Декември, защото така е редно нали? :)))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...