2013/10/13

Милото ми дете (вече на 7 и половина години) твърдо е решила какво ще учи и работи като стане голяма. Това ни превръща в нещо като жертви на нейния ентусиазъм отсега да се упражнява в мечтаната професия. А по-точно, смята да замине за Лондон, където да се реализира като интериорен дизайнер (!). След тазгодишното посещение в този град, тя е убедена, че ще се върне да живее в него като студентка. Междувременно се вихри из настоящия ни дом, въоражена със силиконов пистолет и подръчни материали, събирани къде ли не. Като прибавим и малкото (почти 4 годишно), което пък иска да снима филми "за рибките в океана" и упорито се труди над плувните си умения в басейн засега, разнасяйки пластмасов фотоапарат "за подводни снимки", ми става съвсем малко тъжно. Освен пък ние с мосю бъдещ пенсионерин да си купим сламени капели и да се заселим из Прованса, ама не нашенския, а френския. И там да идват да ни посещават лейди дизайнерката и господин операторът синеок блондин.

Тук по-надолу ще се насладите на мераците за есенна украса на детето. Моята роля беше да занимавам господинчото (беше детектив доскоро, но сега е новоизлюпен самурай), за да не се пречка.



П.П. Опитвам се да се сетя каква бях аз на 7 години. Имам спомен за дете с ключ на врата, което четеше "Макс и Мориц" и с часове разглеждаше Пиф-ове. Дали съм си мечтаела каква да стана? Едва ли ... аз сега не зная какво искам, камо ли тогава ...



5 коментара:

  1. Чудесно е децата да имат въображение, което родителите да разгръщат - взаимността е на първо място! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Тц, тц, тц! Да ти завиди ли човек не знам? Прекрасно се е справила госпожицата и е хубаво, че отсега си поставя цели! Пожелавам и вдъхновението да не я напуска! А ти... робувай- талантът трябва да се развива и ентусиазмът да се подкрепя;) Поздрав!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И за завиждане, и за съжаляване:) шегувам се, разбира се. Правя всичко по силите си, за да им давам възможности и една широка представа за света. Нека като пораснат да знаят, че са опитали много неща.

      Изтриване
  3. Ох сладките ми те, дизайнерката от Лондон и малкия блондин гмурец - оператор :))) Ще ги изям направо, така да се радвам да детските мечти и фантазии :) Браво на Али страхотна есенна украса!
    Целувам ви всичките творци и мечтатели :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...