2013/04/09




Пролетното настроение и нежна природна красота, на които се радваме напоследък (дори и ние, нещастните хора в града), посъбудиха сетивата ни за нови емоции и търсения. Очите  искат зеленина и простор, душата - ведрина и хармония, стомахът (да не забравяме все пак и прозаичната страна на нашата природа) - по-лека и свежа храна.

За една непретенциозна вечеря, която ще ви приближи и до лелеяното за повечето от нас разбирателство с кантара, имам следното предложение:

Сирене във фолио - запечено с пресен домат, топено сирене, яйце, зехтин, червен пипер и босилек



Крем от безсолна извара, цедено кисело мляко, мед и банан с парченца какаова бисквита и сладко от праскови


6 коментара:

  1. Както винаги при теб е много красиво и някак с лекота вкусно. Не знам как го правиш, но ти се получава всеки път-толкова много детайли, толкова интересни вкусове, а не виждаш задъханата и изтощена от готвене и слугинаж жена зад красивите кадри, а лежерната прекрасна мама на двама с апарат в ръка :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, Бубе, много мило! Мисля си, че всичко идва от един човек, с когото работех навремето. Та, той ме учеше в работата и често ми повтаряше "keep it short and simple". Като се замислиш, този принцип може да бъде приложен за всяка сфера на живота - в дома, семейството, отношенията, готвенето и снимането, дори. Старая се да си доставям удоволствие с тези снимки, не се напъвам, снимам за около 5 мин., каквото съм наумила и явно това си усетила и ти. Харесвам простите и ясни за възприемане неща, не само в изкуството, но и въобще. Гледам много-много да не се вживявам в амплоа на кулинар или фотограф. Радвам се, че долавяш и оценяваш посланието ми.

      Изтриване
  2. Толкова свежо и пролетно ми стана от сничките ти! (при нас пролетта още не е дошла...)
    Много обичам и непретенциозните ти вечери, бързи и вкусни :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мира, то при нас пролетта е на приливи и отливи. Ходихме да я търсим из България в случая:) благодаря ти за комплиментите, наистина много значат за мен!

      Изтриване
  3. Прелестни снимки и вкусни предложения, бързи за приготвяне, идеална комбинация! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасни снимки! Прияде ми се и сиренце и десертче :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...