2013/01/20

Канелени сладки

Сладките от днешната публикация са една щастлива импровизация, продължение на чудесните "Сълзици", които така доволно хрупахме в детството. Приятелка ми обясни как да си ги направя възможно най-бързо и лесно в домашни условия. След пожънатия успех реших да увелича славата им още повече като добавя канела и орехи. Плодът на усилията ви ще е изключителен - крехки, хрупкави сладки, които се топят на небцето.



Рецепта:

Разточете леко една кора бутер тесто. Разделете я на две равни части. Наръсете тестото със захар, канела и смлени орехи. Навийте го на стегнато руло. После го нарежете на пръстени с дебелина около 1-1,5 см. Прехвърлете ги легнали в тава, покрита с пекарска хартия и печете на загрята фурна.


5 коментара:

  1. Невероятно изглеждат! И снимките са разкошни!
    Сърдечни поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  2. То пък и лесно звучи!
    Колко сълзици съм изхрупала като дете,......, не е истина;)
    ЧУдно начало са ми тези снимки за седмицата!Хубава и на вас!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесни и лесни:)
    Ползотворна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Дина изглеждат чудни и ние ще ги опитаме по твоята рецепта!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Прости кат' фасул са тези сладки:) дано да ви харесат, момичета:)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...