2012/12/12

Занимавки за деца

Късите и мразовити зимни дни, когато не може да се играе до късно навън, надали са най-любимите за децата. Започва се едно безкрайно мърморене, въртене на очи и цупене срещу скуката и срещу всички нас, които изповядваме максимата, че е скучно само на скучните хора. Както и да е, де ... но мисълта ми е, че за да има мир вкъщи, не е зле детенцето / или колкото всъщност бройки си отглеждате/ да бъде насочено към някакви занимания, разсейващи дългите вечерни часове. При мен е лесно, тъй като моето отроче от съвсем младша възраст се увлича по труд и творчество и проявява завидна постоянност в това ( за разлика от майка си). Често пъти се оказвам принудително въвлечена в правене на кексове и сладки, шиене или изрязване на хартии, само и само да се чувства ангажирана и дейна нашата девойка. За голям кеф на момъка, който освен че силово бойкотира процеса на изработване на "нещото" се чувства длъжен на финала и да го унищожи - било изяждайки го до шушка или разпадайки го на съставните му части.

Ето и малко идеи за нещоправене от нас за вас:

Цветя от есенни листа и филц



Сърце за декорация на детската стая - източник Крокотак



Декупаж на букви - отново за декорация на детска стая и понастоящем гордо увиснали на съответната врата (всички материали са налични в магазин Слънчоглед)




Саморъчно направено коледно дръвче - симпатична празнична декорация


10 коментара:

  1. Всичко е много красиво, но елхичката ме плени. Опитахме и ние у дома нещо подобно, но понеже децата ми не са случили на умна майка, пробвахме с пирончета;))) Пълен провал. Добре , че е Алис, за да ме научи как да преподам урока догодина;) Поздравления!
    Поздрави и за малкия разрушител;)

    ОтговорИзтриване
  2. Радвам се, че ви харесват нашите произведения:)

    ОтговорИзтриване
  3. Дани, я дай малко детайли как направихте буквите - всъшност само с какво сте лепили ми е важно, че ми харесаха много и са идеално гладки за разлика от други, на които съм попадала

    ОтговорИзтриване
  4. Дина, сори за обръщението "Дани" от предния ми коментар, но в петък вечер след ълга ваканция на децата мисловният процес е тежък :D

    ОтговорИзтриване
  5. karry, купих буквите от Слънчоглед, както и съответните хартии за декупаж. После намазахме самите букви със силно разредено Ц 200 и леко положихме хартията отгоре. Лесно се къса като е мокра, та трябва леко да се пипа. Туй то:)

    П.П. Няма проблеми :)

    ОтговорИзтриване
  6. финален въпрос - двустранно ли са облечени?

    ОтговорИзтриване
  7. Не, само от едната страна, както и ръбчетата. Залепихме ги за вратата, та нямаше нужда от двете.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...