2012/09/09

Спомени на книга

От сума време се каня да си дизайнирам и да си поръчам фотокнига. Дълго отлагах този проект поради липса на свободни часове. Ако видите стотиците папки на компютъра ми, събрали хиляди снимки, направо ще се хванете за главата. А пък аз, колкото повече се трупат снимките, толкова повече отлагам разчистването. Ваденето на фотоси на хартия е нещо като края на света за мен. Правя го не повече от два пъти годишно и то след сериозна психологическа подготовка и при щастливо разположение на звездите.

Та, това лято ми остана малко повече свободно време и реших да подготвя по едно подаръче за половинката и родата. Поводът - нашата годишнина от сватбата. Съдържанието - кой друг, ако не децата.






Проектирането на един такъв дизайн се оказа много приятно занимание, макар и времеемко. Направо лековито за опънати нерви, например. Резултатът зариби още хора около мен да се вземат в ръце и да запечатат спомените си на хартия. Което е доста забавно, имайки предвид, че точно аз бях човекът, който доскоро недолюбваше тази дейност. А сега вече планирам нова книга:)


5 коментара:

  1. Идеята е много добра! Всички свикваме с фотосите само в електронен вариант, но трудно се съхраняват, а и усещането да държим спомените в ръце, е изключително! :)


    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Определено е много различно усещане. Рядко разглеждам снимки на файлове. Виж на принт, често се умилявам и си ги гледам.

      Изтриване
  2. Еее защо няма стъпка по стъпка как се прави :) Беше ми любопитно да разбера дали е лесно. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Дари, лесно е. Правиш си регистрация в някой сайт за поръчка на подобни книги, сваляш си програма за правене на колажи и се развихряш:)

    ОтговорИзтриване
  4. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...