2012/08/27

За милите жестове

Тази година имах свръх сериозното намерение да си направя домашен ликьор. Имах си и другар в този проект, с който взаимно се нахъсвахме. Аз си набелязах вишните като цел. Скромна, но все пак реална цел за моята амбиция.  Снабдих се с всички материали. Вишните бяха класика- домашни и био. Лошото е, че се оказаха червясали ... та, така проекта замря от моя страна. Както се казва, при първото препятствие се спънах и там си и останах ...

Опечалена, наблюдавах как сезонът на вишните приключи, но така и не направих мечтаната вишновка. Догодина, рекох си.

И ето тук е моментът с милия жест. Сродната душа, с която обсъждахме и разменяхме рецепти, дискутирахме с какви десерти ще сервираме ликьора, се оказа по-отговорна от мен. И завърши най-съвестно проекта. И с трогателен замах ми подари не един, а пет ликьора. Пет различни вида! По едно бутилче от всеки - от цитруси, от вишни, от зелени орехчета, от портокал и от рози.




Съвършени, разтапящи осезанието, стоплящи амброзии, затворени в мънички бутилки. Всяка от тях е толкова различна и уникална като цвят, аромат, вкус и емоция. Нямам търпение да ги опитам в комбинация с храна!

7 коментара:

  1. Мислите ни често се проектират в съзнанието на другите хора. Ето че, дори да пропуснем да осъществим желанията си, те все пак се реализират от другите! Страхотен мил жест! Прекрасна седмица! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина мило и трогващо! Дай Боже по-често такива хора и мили жестове!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасен жест!
    И завидях за колекцията- аз имам само от орехчета;)

    ОтговорИзтриване
  4. И аз се трогнах. Пожелавам всекиму да стане обект на някой неочакван и мил жест.
    Мъхче, чак аз си завиждам:)

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотен подарък от сърце!
    Това направо си е уникална колекция! Аз пък подарявам сладка! Но ме заинтригува с тия ликьори..не пия , но използвам в сладкиши, така, че догодина си набелязах какво ново нещо да правя.
    Красиви снимки!

    ОтговорИзтриване
  6. Бети, нали! Без грам усилия (освен тъжен, влажен поглед) се сдобих с цяла колекция.
    Аз доскоро също ползвах в сладкиши. Получих критика от компетентно лице, обаче. Той ме научи, че ликьорът се консумира наред с десерта. В устата те не бива да присъстват едновременно. Първо опитваш десерта, преглъщаш хапката и след това отпиваш глътка ликьор.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...