2012/02/02

Домашни занимания

Навярно в този сезон не е рядкост да си имате затворено дете вкъщи ... хем болно, хем запретено поради минусовите температури. А какво ще кажете за двечки?! Пълни с енергия и желание за игра. На непредвидими места изникват къщи от столове и одеяла,  кошовете за играчки се търкалят изтърбушени и непрекъснато трябва да слушате "Скучно ми е! Мамо, скучно ми е! Мамоооо, направи нещо, много ми е скучно!" Това последното е измежду братско-сестринските писъци и разправии за някоя световно важна ирачка, която ми иде да хвърля с най-голямо удоволствие.

Да е жива и здрава майка ми, която в такива моменти отнася основната дневна порция гледане! Та, понеже съм си изобретателна, възложих на девойката ( малкия гамен е изключено да бъде въвлечен в такова мероприятие) да изработваме цветя. Прие се с голям ентусиазъм. Дай й на нея цел и всичко ще е наред. Връчих й ножиците, хартиите и пр. такъми и се заех основно с отбиване нападките на брат й върху нейните занимания. Е, имаше моменти на изнервяне, на "уф-все-най-сложното-на-мен-даваш", но знаейки че украсата на къщата зависи само от нея, доста се постара. Имаше и малко помощ, разбира се, въпреки че за пореден път установих, че съм ужасяващо вързана в ръцете.




   Успешен финал на седмицата на всички! Пожелавам ви слънчев, спокоен и отпускащ уикенд!

13 коментара:

  1. Хаха, скуката ми е позната и на мен. Не съм очаквала на какво е способен моя мъник от скука, мисли ги разни разнообразни на всяка секунда:)
    Много красиво занимание с прекрасни резултати!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Петя, скуката е страшно нещо:) как си мечтая да дойде момент, в който да съм свършила всичко планирано и да ми стане скучно:) благодаря ти!

      Изтриване
  2. Е, детето ти е свършило прекрасна работа! Цветята са като живи!
    Аз моята дъщеря(3г.)напоследък я вързвам да готви:)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Красиана:) моята щерка също много обича да участва в готвенето, чак се сърди, ако се опитам да свърша нещо сама на спокойствие:)

      Изтриване
  3. Прекрасни са! Навяват на пролет!

    ОтговорИзтриване
  4. Дина фантастични са, много красиво ! И ние имаме подобни занимания против скука, и при Софи действат безотказно, само аз да помагам :))
    Поздрави и целувки на децата!

    ОтговорИзтриване
  5. На кое се вика вързани ръце? Това са фантастични цветя и ако са излязли от ръцвете на дете с помощта на мама, която е вързана, незнам какво ще стане ако и двете са отвързани;)))Красота и завиден ентусиазъм от страна на малката- моята в такива моменти ме оставя сама да си работя още на етап-подготовка;)

    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вързани са, вързани са ... хваща ме пипката на втората минута:) ама детето си умира за такива занимания и аз се примирявам заради нея. Има страхотен афинитет към това да изработва нещо самичка.

      Изтриване
  6. Ди, само какви прекрасни неща сте сътворили! Много ти завидях за желанието на госпожицата да се занимава с такива неща- моята повече от 5 минути не мога да я ангажирам с творчество и то само, ако е нещо простичко.
    А колажите са жестоки! Страхотен тандем сте двете, браво!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бубе, така си е...още от съвсем малка обича да изрязва, да лепи и пр. много се нахъсва като й се даде идея. Намерила съм й сега едни нови занимания в тази насока, но все не успяваме да отидем - я болести, я пътувания. Но не се е метнала на мен със сигурност:)
      Радвам се, че колажите ти харесват. Експериментирам с нови неща:)

      Изтриване
  7. Ооо, така ми се прииска да съм си вкъщи, да си имам бъбрива компания и да си правим подобни неща! :))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...