2011/12/20

Домашно парти

През изминалия уикенд се състоя едно от най-важните светски събития в предколедна София. Не, не си мислете за разни балове в Шератон, партита във Военния клуб и от сорта. Ако не се сещате, ще ви подскажа :) Рожден ден на наш Гого!

Празникът беше грижливо подготвян от мен и сестра му в продължение на около две седмици. Като начало дизайнирах Покана, която трябваше да бъде одобрена от нея (като представител на малкия рожденник, който хал-хабер си няма от това ... хм... хайде да го наречем изкуство). С моите семпли Фотошоп умения докарахме някаква визия и преминахме към печат ( от опит ви казвам - винаги искайте писмено ОК, да няма после "хър-мър, ама на мен не ми харесва"). Раздадохме поканите и започнахме да отправяме ежедневни молитви да не ни спохождат болести, които да бойкотират партито.


Мисия втора. Тортата!!! Трябваше да е нещо уникално, нещо, което да се превърне в гвоздея на програмата. С моите тортени умения нямаше да се получи УАУ ефекта, затова трябваше да се поръча. Идеята за торта с багер ме осени от самото начало. Тъй де, ако рожденикът има нещо, от което да изпада в захлас, това е звук и картина на истински строителен багер. И така тортата бе поръчана на Калина Джокова. С шоколадови блатове и крем маскарпоне. Освен, че обра овациите на гостите, неописуем е начина, по който малкия мъж реагира, като я видя. Радостта му оправда усилията по операцията с пренасянето. В захлас духаше свещта отново и отново, а накрая с едно движение махна тавана на багера и го натъпка целия в устата си. А вкусът на тортата се опита да надмине даже и визията! Просто божествен!


Трето действие. Подаръците! Няма как да не се подари по нещо мъничко на децата, дошли на гости. Седмица преди партито, започнахме да правим сладки. Идеята беше да съберем повече видове. По нещастно стечение на обстоятелствата първите две партиди (канелени и какаови бисквити) бяха изядени. И то от свои хора! Оказа се, че не съм ги скрила достатъчно добре, което ги навело на мисълта, че те всъщност са за директно унищожаване. Което аз разбрах, чак когато тръгнах да правя пликчетата ... и така се оказах само с два вида сладки ... Излагация! Нямах време да реагирам с по-голям асортимент и оставих нещата така. Към всяко пликче прикачихме по малка коледна играчка за елха.



Номер четири. Почерпката! Грижливо направен списък с менюто ви трябва. Както и списък за пазаруване. После оставяте колата за миене и потъвате за час и половина във Фантастико ( там ми е хвърлен на мен пъпа). Накрая имате нужда от шерп да ви качи багажите, но трябва да се справите някак си и сами.

И преминавате към бойни действия в кухнята!

Овесени бисквити

Мъфини с кашкавал. Бушети с мус от пушена сьомга. Хапки с моцарела, домат и песто. Хапки с пъстърма и кисела ябълка. Руладини от шунка и салата Снежанка. Браунис мъфини. 


И още две три неща, които не бяха документирани.

Това е приятели! Обичам домашните партита! 

11 коментара:

  1. Не можах да му честитя на време на малкия Гого, но да е жив и здрави, и само да ви радва. Аз също обичам домашните партита и смятам следващия РД да е такъв, страхоно си се справила , поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Дина,честит рожден ден на милото ти момченце!
    Много здраве и весели игри му пожелавам!Винаги слънце да огрява личицето му и очите да светят щастливо!
    Подготвила си се страхотно за партито,а тортата на Кали е върховна,браво!

    Пожелавам весела Коледа на цялото семейство!
    Роси

    ОтговорИзтриване
  3. олееееееееее- супер симпатично- поканата е страхотнааааааааа простоооооо)

    ОтговорИзтриване
  4. Много красиво, Дина и много добре организирано!
    А картичките са страхотни, не слушай мрънч-мрънч....

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесно парти,честито на рожденика и на вас!
    Желая му слънчево и безгрижно детство!
    Много красиво е всичко,поздравления!

    ОтговорИзтриване
  6. Ди, честит празник на малкия мъж и тук!
    Като изявен привърженик на лично организираните празненства съм впечатлена от продготовката- поканата, менюто, подаръците (макар и подядени подло) - всичко показва лично отношение и много стил и съм сигурна е довело до доволни гости и удовлетворена майчина душа.
    Радвам се, че сподели с нас празненството и предшестващата го лудница :-)

    ОтговорИзтриване
  7. Дина, всичко изглежда супер красиво и вкусно! Рожденника със сигурност е останал доволен :) Браво и на теб за смелостта да направиш домашно парти, аз още се двуомя, предвид и колените празници :)
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  8. Честит празник на порасналото момче!
    Здраве , безгрижно детство и усмивка на лицето;-)
    Много обичам домашните партита, но пък товето е по учебник:-)
    Прекрасно е всичко-от поканата, до почерпката!
    Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  9. Eха, какво изсикано парти - много интересни и вкусни неща си приготвила, Дина! Тортата е страхотна, сигурно Гого е бил много щастлив! Прекрасно, пъстро като тортата детство му желая!

    ОтговорИзтриване
  10. Раздали сте се с Алис - изумителна подготовка! Виновникът да ти е жив и здрав, все такъв чаровник да расте! Много е изискано всичко! Тортата - също!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Петя, благодаря за пожеланията:) успех пожелавам с домашното парти! малко е изморително за организатора, но пък е голя кеф:)
    Роси, много си мила, благодаря ти! Весела Коледа и на теб и семейството ти!
    Ирена, трогна ме:) радвам се, че ти харесва поканата:)
    Пепи, силата ми е в организацията:) което е възможно най-неблагодарната работа по принцип:) радвам се, че ти харесва показаното:)
    Мира, благодаря! Специални поздрави и на теб:)
    Бубе, знам си аз, че си съмишленик:) голям зор е вярно, а и по някое време се загубваш в детайлите, но си заслужава определено. Радвам се, че и децата го оценяват, а не се тръшкат да празнуват на клуб като другите. Искам да ги науча да харесват да са по-различни:)
    Ивенце, рожденика беше на седмото небе от щастие:) то подаръци, то внимание, то багери навсякъде около него, дори и на тортата (всички знаят за страстта му към строителна техника и в момента вкъщи е нещо като автосервиз). Коледните празници малко усложняват нещата, вярно. Стискам палци за готино парти, каквото и да решиш:)
    Мъх, както винаги си много мила:) много ти благодаря и ти желая щастливи празници:)
    Мариета, дано, дано...:)благодаря ти за комплиментите и пожеланията:)
    Ив, твоята приятелка вреше и кипеше в организацията:) когато си позволявах да му отпусна края, тя ме ръчкаше с остена и ми даваше зор за поредните сладки:) страх ме е да помисля какво чудо ще е като порасне ... направо лавина:) благодаря ти за комплиментите! от перфекционист като теб, звучат като музика за мен:)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...