2011/05/26

Ябълкови мъфини с хрупкав топинг

Кой ли не обича кексчета?! Мен със сигурност няма да ме чуете да кажа лоша дума за тях...Колкото по-миниатюрни, толкова по-симпатични са. За разлика от традиционния кекс не остават глетави в средата. Подходящи са за всеки повод, удобни са за носене извън дома и най-вече привличат децата като магнит.

Рецепти за кексчета из Интернет - бол! Незнам какво ме накара да се спра на рецептата за Ябълкови мъфини с хрупкав топинг от Блога на Танита.  Всъщност знам - вълшебните думички "хрупкав топинг". 



И това, което се случи се оказа блаженство за небцето! Нежна, рохкава коричка поглъща вниманието. Последвана от сочен, пухкав и дъхав, с аромата на ябълки и канела, мъфин. Комбинацията от двете текстури, смесващи се по неповторим начин, изпълва цялото ти осезание. 

Перфектният вариант, за да се съживиш в 7 сутринта - мъфин, акомпаниран от черно кафе.


П.П. И не само! Абсолютно подходящи и за втора закуска, за десерт, за следобедна закуска и за недоказани нощни набези в кухнята.

П.П.П. В оригиналната рецепта намалих количеството на олиото наполовина и заместих захарта с кафява такава. Следващия път ще направя двойно количество от топинга, защото тази коричка е наистина вълшебна!

4 коментара:

  1. Много ги обичаме ние тези мъфини с ябълка и канела :) Виж с топинг ... трябва да пробвам, много интересно звучи! Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  2. Това бяха едни от първите мъфини, които пробвах - чудесни са!А твоите изглеждат много, много вкусни, и в компанията на това хубаво кафе ...ммм!

    ОтговорИзтриване
  3. Да ви кажа, успях и втори път да ги направя:) и то двойна доза:) наистина страхотна рецепта!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...