2011/04/11

Бисквити с овесени ядки


Бисквитите винаги са ме очаровали. По принцип съм пристрастена към сладкото и най-вече към всичко що е шоколадово. Но бисквитите / и то домашните/  крият едно особено чувство на уют и съвършенство.

Незнам има ли нещо по-примамващо от аромата на това топло изкушение, което прехвърляш от ръка в ръка, нетърпелив да отхапеш парченце. И принципът е непоклатим - колкото повече изядеш, толкова по-добре. 

Предлагам на вашето внимание една безкрайно непретенциозна и лесна рецепта за Бисквити с овесени ядки, която имам записана отдавна и не пазя източника. За съжаление, защото той заслужава само адмирации за споделянето на тези хрупкави вкусотии.




Продукти:
1 яйце
2/3 ч.ч. кафява захар
1 ч.ч. разтопено масло
1 ч.ч.брашно
3 ч.ч. овесени ядки
стафиди - количество по желание
ванилия
канела
1 ч.л.бакпулвер

Захарта се разбива с яйцето и маслото. Добавя се брашното с бакпулвера. Сипват се канелата, ванилията и стафидите. Разбиват се добре и се добавят овесените ядки.

Върху пекарска хартия се слага по една супена лъжица от тестото на равни интервали, за да се оформят бисквитите. Пекат се на загрята на 180 гр.фурна за 15-20 мин.


Пожелавам ви една цветна и ароматна седмица!

8 коментара:

  1. Обожавам всякакви варианти на овесени бисквити! Няма рецепта, която да съм пропуснала:) Много апетитно изглеждат твоите!

    ОтговорИзтриване
  2. Това са бисквитките на мама!
    Благодаря, че ме подсети, Дина! Чудесни снимки.

    ОтговорИзтриване
  3. И ние сме фенове на бисквитите с овесени ядки ... отдавна не съм правила ... Снимките ти са чудни Дина, поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  4. Е, много се радвам, че ви подсетих за тази рецепта:)
    Иве, Ивеее, малкият пося трохите от бисквитите из цялата къща:) внимавай :)

    ОтговорИзтриване
  5. Дина, страхотни бисквитки! :) Подсещат ме, че отдавна не съм правила, а вкъщи сме почитатели. А снимката с ягодите е просто страхотна, подканя те да си грабнеш една :)
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасни станаха!!! Благодаря за рецептата… аз малко я модифицирах… половината захар заместих с мед, а половината масло заместих с кокосово масло и станаха супер :) само малко се препекоха…. Гледам в други рецепти пише след първите 7-8мин. да се намали фурната на 120С. Пак ще пробвам :)

    ОтговорИзтриване
  7. Станаха божествени! Благодаря за споделената рецепта! :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...