tag:blogger.com,1999:blog-4124009324712594204.post8403212782833999255..comments2023-10-04T11:11:38.715+03:00Comments on Coffee break: Идеи с ядково млякоDaenerishttp://www.blogger.com/profile/13893915651713922701noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-4124009324712594204.post-61433038120291082222014-09-25T14:12:08.810+03:002014-09-25T14:12:08.810+03:00Благодаря, Рал! Аз не им сменям водата преди бленд...Благодаря, Рал! Аз не им сменям водата преди блендиране, но ще въведа и тази практика:)Daenerishttps://www.blogger.com/profile/13893915651713922701noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4124009324712594204.post-5007970897865532212014-09-25T14:10:40.909+03:002014-09-25T14:10:40.909+03:00Пробвай, Гери:) сусамовото мляко леко нагарча, зат...Пробвай, Гери:) сусамовото мляко леко нагарча, затова го пия овкусено.Daenerishttps://www.blogger.com/profile/13893915651713922701noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4124009324712594204.post-52264925969298885952014-09-20T13:30:10.870+03:002014-09-20T13:30:10.870+03:00Само бих добавила, че е по-добре ядките да се изпл...Само бих добавила, че е по-добре ядките да се изплакнат след като са киснали във водата и преди блендиране да им се сложи чиста вода. Различните ядки се киснат различно време. Бадемите, например, трябва да поседят 6-8 часа. Из нета има доста таблици и подробна информация по темата.Ralhttps://www.blogger.com/profile/13999710117267294150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4124009324712594204.post-89383612648732668852014-09-18T22:40:57.961+03:002014-09-18T22:40:57.961+03:00Всичко изглежда страшно вкусно, но да не забравяме...Всичко изглежда страшно вкусно, но да не забравяме - и полезно. Обаче няма как да не споделя колко много ми харесаха чашките със сусамово мляко с мед и канела... :)<br />Поздрави, Дина!Gergana Lazarovahttps://www.blogger.com/profile/01934127604380151766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4124009324712594204.post-10789910877584473102014-09-18T14:58:32.994+03:002014-09-18T14:58:32.994+03:00Алекс, една чаша сурови ядки (лешници, бадеми, оре...Алекс, една чаша сурови ядки (лешници, бадеми, орехи и пр.) или семена се накисват за 3-4 часа в 4 чаши вода. После блендираш всичко и прецеждаш през марля, за да отделиш млякото от пулпа. Това е! <br />П.П. Млякото се съхранява в хладилник до 2-3 дни.Daenerishttps://www.blogger.com/profile/13893915651713922701noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4124009324712594204.post-74293464496650510442014-09-18T07:45:38.665+03:002014-09-18T07:45:38.665+03:00Дина, a как приготвяш ядковото мляко? всичко изгле...Дина, a как приготвяш ядковото мляко? всичко изглежда много вкусно, зареждащо и най-вече лес-но :) :) Anonymousnoreply@blogger.com